Украйна продължава да освобождава населени места и окупирани от Русия

...
Украйна продължава да освобождава населени места и окупирани от Русия
Коментари Харесай

Украинската армия е освободила над 600 населени места през последния месец

Украйна продължава да освобождава обитаеми места и окупирани от Русия територии, а назначените от Москва управляващи в Херсон приканиха жителите да се изтеглят на фона на украинското нахлуване, заяви БНР.

Украинската войска е освободила над 600 обитаеми места  през последния месец, в това число 75 в стратегическата Херсонска област, заяви украинското министерство на реинтеграцията. В същото време Москва заяви, че държавното управление е взело решение да помогне на жителите на окупираната територии в Херсонска област, които желаят да отидат в Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че ще сътвори специфичен арбитражен съд за закононарушенията по време на съветска експанзия против Украйна. В среднощното си послание Зеленски посочи, че рекорден брой страни са подкрепили Украйна в гласуваната от Организация на обединените нации резолюция, осъждаща дейностите на Русия.

„ Светът вижда какво се случва. Той знае цената на фарса, който Русия провежда в окупираните територии под прикритието на бутафорни референдуми. 143 държави-членки на Организация на обединените нации поддържаха резолюцията, която пази главните правила на Хартата на Организация на обединените нации и осъжда Русия за незаконния ѝ опит да анексира наши територии. “ - уточни той.

Началникът на президентския кабинет Андрий Йермак настоя Червеният кръст да посети в идващите три дни пандиза в град Оленивка, Донецка област. Според украинските управляващи изискванията в пандиза, които е под съветски надзор от 2014 година, са извънредно тежки. Там са арестувани доста от членовете на батальона " Азов ", които бяха последните бранители на град Мариупол, а през юли десетки пандизчии починаха при ракетен обстрел на оборудването, за който Москва и Киев се упрекнаха взаимно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР