Украйна преживя днес най-масирания руски ракетен удар, след като по

...
Украйна преживя днес най-масирания руски ракетен удар, след като по
Коментари Харесай

Сирени вият в Украйна: Над 100 руски ракети удариха Киев, Лв...

Украйна претърпя през днешния ден най-масирания съветски ракетен удар, откакто по нейната територия бяха изстреляни над 100 ракети. Мишени бяха съвсем всички украински области, а електричеството беше спряно спешно.

Руските удари се прицелиха още веднъж в енергийната инфраструктура на страната, оповестява държавната украинска организация УНИАН. За ракетни офанзиви оповестиха кметовете на Киев, Лвов, Харков, Житомир, Ровно, където токът бе изключен, а мобилните оператори сведоха до най-малко телефонните услуги, с цел да пестят  енергия и да могат хората да се обадят за помощ, в случай че им се наложи.

Две жилищни здания в центъра на Киев бяха ударени при съветски ракетен удар, заяви кметът украинската столица Виталий Кличко, представен от Ройтерс.

Той написа в обществената мрежа " Телеграм ", че на мястото работят избавителни екипи, и добави, че няколко от изстреляните ракети са били свалени. Кличко не заяви дали има убити и ранени.

Заместник-началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски разгласява в обществените мрежи фрагменти с пламъци, излизащи от дребен жилищен блок.

Кореспондент на Ройтерс, дошъл на мястото след офанзивата, заяви, че към тлеещата пететажна постройка са се събрали петнайсетина потресени локални поданици.

Украинските управляващи предизвестиха популацията да не излиза от бомбоубежищата, тъй като може да има още набези.

 
Ракетният удар бе нанесен, откакто в цяла Украйна прозвуча писък на сирени за въздушна паника - броени часове след обръщението на нейния президент към участниците в срещата на върха на Г-20 в Бали.

" Русия дава отговор на мощната тирада на Зеленски на Г-20 с нова ракетна офанзива. Някой съществено ли си мисли, че Кремъл в действителност желае мир? Той желае смирение. Но в края на краищата терористите постоянно губят ", написа в " Туитър " Андрий Ермак, началникът на канцеларията на украинския президент.

През последните седмици Русия ускори акцията си на ракетни удари по Украйна. Те повредиха енергийната ѝ инфраструктура, както и жилищни здания, отбелязва Ройтерс.

Украинските управляващи оповестиха за гърмежи в няколко града, съгласно тях, вследствие на съветски ракетни удари.

За гърмежи заяви и кметът на град Лвов в Западна Украйна; към този момент няма данни за жертви и потърпевши там.

Част от Лвов е без ток, а метрото в града не се движи, съобщи Франс прес, като се базира на локалните управляващи.

Агенция Интерфакс-Украйна заяви за детонации в североизточния град Харков. Там също няма ток.

В северната Сумска област електрозахранването е прекратено, с цел да бъде непокътната мрежата.

Украинската телевизия заяви за гърмежи и в Житомир, на север.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР