Украйна покани Русия на преговори близо до завода “Азовстал” в

...
Украйна покани Русия на преговори близо до завода “Азовстал” в
Коментари Харесай

Украйна кани Русия на преговори близо до завода “Азовстал” в Мариупол

Украйна предложения Русия на договаряния покрай завода “Азовстал” в Мариупол, където украински бойци и цивилни към момента се отбраняват в града, който значително е под контрола на Москва, заяви Киев.

Разговорите наоколо до големия стоманодобивен цех ще съставляват трагичен и алегоричен декор, защото обектът е последната цитадела на украинските сили в стратегическото пристанище.

“Поканихме руснаците да проведат специфичен кръг от договаряния на мястото, тъкмо до стените на Азовстал”, съобщи Олексий Арестович, асистент на президента Володимир Зеленски.

По-рано денем Киев прикани за помирение в опустошения Мариупол за православния Великден, който се чества и в Русия, и в Украйна.

Националистическият полк “Азов”, който е в челните редици на сраженията с съветските сили, удостовери, че в завода са блокирани и цивилни жители.

Руският президент Владимир Путин подреди на силите си да не нападат завода тази седмица, а вместо това да го държат под блокада.

По-рано през днешния ден Зеленски убеди турския си сътрудник Реджеп Ердоган да посредничи за помирение в Мариупол.

От съветска страна Константин Ивашченко, който бе назначен от сепаратистите за кмет на Мариупол, отхвърли изказванията на украинската страна, че боевете вв Мариупол не престават.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР