Украйна отрича да е задържала на своя територия руски газ,

...
Украйна отрича да е задържала на своя територия руски газ,
Коментари Харесай

„Газпром” твърди, че Украйна задържа количества газ за Молдова, плаши с ограничения


Украйна отхвърля да е задържала на своя територия съветски газ, предопределен за Молдова

Руският енергиен колос „ Газпром ” съобщи, че Украйна отклонява директните доставки на природен газ към Молдова и заплаши да ограничи доставките през основен водопровод за Европа в отговор.

Твърденията са най-новата точка на напрежение към енергийните доставки сред Киев, европейските столици и Москва, която понижи доставките за Европа в отговор на западните наказания поради спора в Украйна.

„ Обемът газ, доставен от Газпром... за пренос до Молдова през Украйна, е повече от физическия размер, пренесен на границата на Украйна с Молдова “, се споделя в изказване на Газпром.

Базираната в Санкт Петербург компания съобщи, че Украйна е попречила на доставките на 52,52 милиона кубични метра до Молдова и заплаши със съкращения.

Украйна отхвърли изказванието на съветската държавна компания и упрекна Русия, че употребява синьото гориво като политически инструмент за ограничение на доставките за Европа.

Според украинската компания целият природен газ, признат от Руската федерация на входната точка „ Суджа ” (на руско-украинската граница – бел. р.) за по-нататъшен превоз до молдовските консуматори, е трансфериран към изходните точки (...) към Молдова в цялостното си количество ”.

Операторът на газопреносната система на Украйна предизвести също, че „ Газпром ” желае да лиши Молдова от опцията да употребява украинската газопреносна система и украинските подземни газохранилища, увеличавайки зависимостта й от съветски газ при започване на отоплителния сезон.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР