Украйна определено ще върне Крим и ще го направи едно

...
Украйна определено ще върне Крим и ще го направи едно
Коментари Харесай

Зеленски: Ще си върнем Крим, окупаторите вече бягат

Украйна несъмнено ще върне Крим и ще го направи едно от най-хубавите места в Европа. Това съобщи във вечерното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той сподели това на годишнината от задържането на първия заместник-председател на Меджлиса Нариман Джелал от нашествениците в Крим.

" Той не е направил никакви закононарушения. Единственото, с което ядоса окупаторите, е отбраната на своя народ и страната си - Украйна. Миналата година Нариман Джелал взе участие в работата на Кримската платформа. Той дойде от Крим за срещата на върха и описа на гостите и участниците на срещата за това, което в действителност се случва на полуострова, за репресиите против всеки, който се пробва да резервира свободата и културата си, за деградацията на живота в Крим по време на окупацията. Руското наличие в нашия Крим го трансформира в едно от най-опасните и несвободни места в Европа. И господин Джелал искаше да направи всичко, с цел да промени това - да върне естествения живот в Крим, да върне Украйна. Вярвам, че украинското знаме и свободният живот ще се върнат още веднъж в Крим. Ще освободим цялата си земя, целия си народ “, сподели Зеленски.

Украинският президент акцентира, че въоръжените сили на Украйна, разузнаването и специфичните служби към този момент подхващат нужните стъпки за това. „ Тези стъпки се чуват. И всеки може да види – нашествениците към този момент са почнали да бягат от Крим. Това е верният избор за всички тях. Ще върнем свободата на Крим, на всички наши хора в Крим, ще създадем Крим едно от най-хубавите, най-комфортните места в Европа. Крим го заслужава ", сподели Зеленски. Украинският полуостров Крим беше анексиран нелегално от Русия през 2014 година През последните седмици Украйна ускори офанзивите по военни обекти в окупирания полуостров, което принуди огромна част от нашествениците да се изтеглят и да избягат към територията на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР