Украйна няма да приеме никакви предложения за прекратяване на войната

...
Украйна няма да приеме никакви предложения за прекратяване на войната
Коментари Харесай

Украйна предупреди Китай, че няма да приеме мир с Русия, който включва загуба на територии

Украйна няма да одобри никакви оферти за преустановяване на войната с Русия, които плануват загуба на украински територии. Това сподели външният министър на Украйна Дмитро Кулеба по време на среща със специфичния делегат на Китай в Киев Ли Хуей . Той посети Украйна за да договаря за “политическо решение ” на войната.

Министерствата на външните работи на Китай и на Украйна оповестиха в четвъртък детайлности за визитата на Ли в Киев по-рано през седмицата.

То пристигна, откакто през февруари Китай разгласява предложение в Украйна, което приканва за преустановяване на огъня и мирни договаряния, само че не и за евакуиране на съветската войска от Украйна. Кремъл приветства предлагането, а западните съдружници на Украйна го подлагаха на критика с аргумента, че.

Ли е най-високопоставеният китайски посланик, който посещава Киев от началото на съветската военна експанзия през февруари 2022 година По време на визитата си той е призовал “всички страни ” да работят за основаване на условия за преустановяване на спора, заяви китайското външно министерство.

По време на среща със Зеленски той е “обяснил позицията на Китай за политическо решение на украинската рецесия ”, се прибавя в известието. Като цел на пътуването на Ли Пекин уточни намиране на “политическо решение ” на спора - по този начин Китай назовава войната на Русия против Украйна.

Пекин не осъди съветската експанзия против Украйна и отхвърли да наложи наказания на Русия поради нашествието. при гласоподаване на резолюции на Организация на обединените нации, които приканват Москва да изтегли армията си от украинската територия. През март китайският водач Си Дзинпин посети Москва и се срещна с съветския президент Владимир Путин.

Ли е някогашен дипломат на Китай в Русия. По време на пътуването си в Европа, той ще посети също Полша, Франция и Германия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР