Украйна няма да отвори днес нито един хуманитарен коридор, защото

...
Украйна няма да отвори днес нито един хуманитарен коридор, защото
Коментари Харесай

Украйна няма да отваря днес хуманитарни коридори

Украйна няма да отвори през днешния ден нито един филантропичен кулоар, тъй като е прекомерно рисково, съобщи вицепремиерът Ирина Верешчук, представена от Франс прес.

Те упрекнаха за това съветските въоръжени сили. Те " нарушават нормите на интернационалното право " и по тази причина обстановката е рискова, сподели Верешчук.

" За страдание, през днешния ден няма да отворим филантропични коридори. В южната Запорожка област окупаторите блокираха рейсовете, а в Луганска област на изток нарушават прекратяването на огъня ", съобщи Верешчук.

" Окупаторите освен не съблюдават нормите на интернационалното филантропично право, само че и не могат да управляват вярно хората си на място. Всичко това основава такова равнище на заплаха по пътищата, че през днешния ден сме принудени да се въздържим от отваряне на филантропични коридори ", уточни още украинският вицепремиер.

Киев упреква Москва, че систематично не съблюдава прекратяването на огъня по филантропичните коридори. Украинските управляващи обаче рядко се отхвърлят изцяло от отварянето на такива направления, отбелязва Агенция Франс Прес. Последното цялостно прекъсване на евакуацията беше на 28 март.

На фона на предстоящата всеки миг съветска военна атака в Източна Украйна, локалните управляващи приканват популацията да се изтегля, отбелязва още Агенция Франс Прес.
ТЕМА преди 20 минути 272 преди 28 минути 186 преди 42 минути 585
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР