Украйна не може за трети пореден ден да осигури съгласието

...
Украйна не може за трети пореден ден да осигури съгласието
Коментари Харесай

Русия упорито отказва да позволи евакуацията на блокирани цивилни

Украйна не може за трети следващ ден да обезпечи единодушието на Русия за отваряне на филантропични коридори, през които да се евакуират блокирани цивилни. Това е съобщила вицепремиерът в правителството в Киев Ирина Верешчук, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Днес, 19 април, за жал, няма никакви филантропични коридори ", написала е Верешчук във Facebook. По думите ѝ не престават засилените обстрели в Донбас, където съгласно украинския президент Володимир Зеленски е почнала нова съветска военна атака.

Усилията да бъде обезпечен безвреден кулоар за евакуиране на мирните поданици от обсадения южен град Мариупол неведнъж се проваляха и двете страни си разменяха за това взаимни обвинявания. Русия отхвърли да атакува цивилни.

" Според Мариупол: руснаците отхвърлят да обезпечат кулоар за овакантяване на цивилните в посока Бердянск ", декларирала е Верешчук.

Тя е добавила, че се водят " сложни договаряния " за споразумяване на филантропични коридори в южната Херсонска област и източната Харковска област.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР