Украйна настоява за доставка от САЩ на неуправляеми касетъчни ракети

...
Украйна настоява за доставка от САЩ на неуправляеми касетъчни ракети
Коментари Харесай

САЩ поляха Киев със студен душ

Украйна упорства за доставка от Съединени американски щати на неуправляеми касетъчни ракети за реактивни системи за залпов огън. Те са усъвършенствана версия от вида касетъчни муниции, които Вашингтон съобщи на военните на Киев, отбелязва американското издание " Нюзуик ", като разяснява, че към сегашния миг молбите на украинците остават неудовлетворени. Бившият офицер от армията на Съединени американски щати и консултант във Въоръжените сили на Украйна Дан Райс разяснява пред изданието, че Киев е изискал касетъчни снаряди за артилерията и касетъчни ракети още м.г. Днес се доставят такива снаряди, само че не и касетъчни ракети, " които биха обърнали ситуацията на фронта ". 
Междувременно представителят на ВСУ Юрий Игнат се оплака, че страната му ще получи американски изтребители Ф-16 едвам идната пролет. " Вече е явно, че няма да можем да защитим Украйна с тези самолети през тази есен и зима ", призна той в телевизионния ефир. Все отново изрази вяра, че украинските водачи ще стартират образование на самолети от този вид в близко бъдеще в някоя от европейските страни.
Съединени американски щати не доставят на Украйна нови оръжия, тъй като се притесняват, че Русия ще ги плени като титли и ще разкрие секрети американски технологии, заяви Матю Хо, старши помощник в Центъра за интернационална политика във Вашингтон. Специалистът посочи, че Вашингтон е отказал да достави най-новите версии на танковете " Ейбрамс ", по тази причина американците са изпратили вид, " предхождащ войната в Залива от 1991 година " Експертът акцентира, че " Русия към този момент се е научила да заглушава сателитната система, която се употребява за ръководство на американските ракетни системи в Украйна ". Според специалиста Съединени американски щати се притесняват, че Москва ще съобщи на Китай информация за американските оръжия. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР