Украйна надви у дома европейския шампион Португалия с 2:1 в

...
Украйна надви у дома европейския шампион Португалия с 2:1 в
Коментари Харесай

Украйна удари Португалия и е на Евро 2020

Украйна надделя вкъщи европейския първенец Португалия с 2:1 в мач от квалификационна група B и е следващият отбор, който си подсигурява присъединяване на Евро 2020.

Срещата в Киев стартира с по-активна игра от страна на Кристиано Роналдо и компания, само че все пак Роман Яремчук (6) даде ранна преднина на домакините с четвъртия си гол за 10 мача с националния отбор на Украйна. След гола гостите пробваха да упражнят напън, само че офанзивите им не успяваха да затруднят защитата на домакините, които пък удвоиха задатъка си посредством Андрей Ярмоленко (27), който се разписа след асистенция на Виталий Миколенко. Това беше първи гол за нападателя за националния тим през 2019 година. До края на полувремето португалците се хвърлиха в офанзива. На два пъти Бернардо Силва се озова в рискови обстановки, само че в първия случай Пятов избави удара, а по-късно беше спрян от бранителя Матвиенко. В 41-ата Роналдо стреля отвън наказателното поле и топката прелетя над вратата.

След почивката в игра за „ мореплавателите “ се появиха Жоао Феликс и Бруно Фернандеш на местата на Гонсало Гедеш и Жоао Моутиньо, а в 54-ата минута Пятов избави вратата си след мощен удар на Роналдо. Гостите продължиха да натискат и в 71-ата минута Украйна остана с човек по-малко на терена, откакто Степаненко получи втори жълт картон за игра с ръка в наказателното поле. Кристиано Роналдо (72-дузпа) понижи изоставането, само че до края на мача обсадата на наказателното поле на Украйна не даде резултат. В добавеното време и гредата оказа помощ на Пятов след удар на Данило.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР