Украйна може да спечели тази война, подчерта тя от Давос

...
Украйна може да спечели тази война, подчерта тя от Давос
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната. Трябва да продълж...

" Украйна може да завоюва тази война ", акцентира тя от Давос и добави: " Ние обаче би трябвало да продължим да й даваме средства, с цел да се съпротивлява ".

 

" Украинците се нуждаят от предвидимо финансиране през цялата 2024 година и по-късно ", означи Фон дер Лайен, две седмици преди европейската среща на върха, отдадена на финансовата помощ за Киев, която дава обещание да бъде изключително комплицирана заради заканите за несъгласие на Унгария.

 

" Те се нуждаят от непрекъснати и задоволителни доставки на оръжия, с цел да пазят страната си и да си върнат териториите ", посочи тя, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Като напомни, че през декември Европейският съюз реши да стартира договаряния за присъединение на Украйна, Фон дер Лайен уточни, че това ще бъде " историческа стъпка напред " за страната и " отговор на апела на историята " за Европа.

 

Алармирайки за " опитите за дезинформация и за деформиране на обявената информация ", които са изключително публикувани по въпроса за войната в Украйна, шефката на Еврокомисията се спря в детайли на неуспехите, които Москва е претърпяла след началото на офанзивата си преди съвсем две години, на 24 февруари 2022 година

" Русия не реализира стратегическите си цели... Русия се провали и в икономическо отношение. Санкциите изолираха нейната стопанска система от актуалните технологии и нововъведения ", безапелационна бе тя.

 

" И най-после, Русия се провали в дипломатическо отношение ", счита Фон дер Лайен, визирайки присъединението на Финландия към НАТО, която скоро ще бъде последвана от Швеция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР