Украйна много скоро ще получи ново оръжие, с което ще

...
Украйна много скоро ще получи ново оръжие, с което ще
Коментари Харесай

GLSDB - новите бомби с голям обсег, които Украйна ще ползва първа срещу руските окупатори

Украйна доста скоро ще получи ново оръжие, с което ще може да се пази от съветската експанзия. Въоръжените сили ще получат най-новите американски високоточни ракети с огромен обхват GLSDB, оповестяват няколко издания, измежду които " Politico " и " Reuters ".

Източниците, които са представени под изискване за анонимност, споделят, че Пентагонът сполучливо е тествал нова високоточна бомба с дребен диаметър, изстрелвана от земята. Става дума за така наречен наземни малокалибрени бомби на американската компания Boeing или GLSDB.

Новото оръжие ще разреши на украинските военни сили да поразяват цели на два пъти по-голямо разстояние от това, което доближават сегашните ракети, изстрелвани с артилерийската ракетна система HIMARS. Според неназован формален представител на Съединени американски щати новите бомби могат да поразяват цели на разстояние до 144 км.

Това ще даде опция на Украйна за нанасяне на " по-дълбоки удари " против съветските окупатори, като в същото време може да принуди войските на Москва да реалокират оборудванията си по-далеч от фронтовата линия.

Към момента не е ясно какъв брой тъкмо бомби ще бъдат изпратени, само че се чака, че първата партида може да бъде доставена още тази седмица.

Оръжието е създадено взаимно от Boeing и шведската отбранителна компания Saab Group. Според наличната към този миг информация GLSDB са проектирани да се употребяват за отбрана от сили, които нападат от по-високи обекти като планини и други възвишения, както и да поразяват съответни цели.

The video shows the ground-launched small-diameter bombs (GLSDB) Ukraine was set to receive from the US.

GLSDB is a novel long-range weapon yet to be in the US arsenal capable of hitting targets 150 km away.

Read more:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР