Украйна, която се бори за отблъскване на руската инвазия, официално

...
Украйна, която се бори за отблъскване на руската инвазия, официално
Коментари Харесай

Зеленски обеща на ЕС правна реформа в Украйна

Украйна, която се бори за отбиване на съветската инвазия, публично подаде молба за присъединение към 27-членния алианс. Европейски Съюз счита, че преодоляването на широкоразпространената корупция, подобряването на законодателството и правосъдната система са основни детайли за интеграцията на някогашната руска република в западните организации, отбелязва Ройтерс.

" Трябва да осигурим система, която да подсигурява правораздаването и върховенството на закона в нашата страна, съвместима с задачата ни за бързо присъединение към Европейски Съюз ", сподели Зеленски в своето обичайно вечерно видеообръщение. По думите му измененията ще бъдат част от нов публичен контракт, който да подсигурява, че хората се усещат сигурни и предпазени. " Доверието в страната се основава на доверието в тези, които работят от нейно име. Правоприлагащите органи и прокуратурата са основни за това, както и всички, които работят в държавния уред ", сподели той.

Зеленски посочи, че работата по правната промяна ще продължи до 2027 година

Разглеждането на молбите за участие в Европейски Съюз нормално лишава години, с цел да приключи комплицираният развой на привеждане на законите и наредбите на страната кандидатка в сходство с тези на блока. Зеленски обаче желае процесът да бъде интензивен, като договарянията за участие да стартират още тази година.

Администрацията на украинския президент към този момент внесе промени в законодателството и вкара ограничения за подсилване на основни институции като част от напъните за обезпечаване на финансиране от институции като Международния валутен фонд, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР