Украйна иска да си резервира място в ЕС. Първият дипломат

...
Украйна иска да си резервира място в ЕС. Първият дипломат
Коментари Харесай

Първият дипломат на Украйна: Запазете ни място в ЕС

Украйна желае да си резервира място в Европейски Съюз. Първият посланик на Украйна Дмитро Кулеба изиска през днешния ден в Европейския съюз да бъде „ непокътнато “ място за страната му, даже в случай че се наложи договарянията за присъединение да продължат дълго, съобщи Франс прес, представена от

„ Често чуваме, че Украйна е част от европейското семейство и в този момент е значимо да бъде непокътнато място “ за нея в Европейски Съюз, сподели Кулеба по немската национална телевизия при започване на посещаване във федералната република. „ Наистина не приказваме за допустимо най-бързо приемане на Украйна в Европейски Съюз, само че е доста значимо за нас да бъде непокътнато това място за Украйна “, добави той пред телевизия А Ер Де, представена от Българска телеграфна агенция.

Киев показа кандидатурата си за участие в Европейски Съюз на 28 февруари, броени дни след нахлуването на Русия в Украйна, само че някои западни страни членки имат запаси и търсят метод да избегнат ускорена процедура за приемане.

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи в понеделник в Берлин, че на страна като Украйна ще й са нужни „ десетилетия “, с цел да влезе в Европейски Съюз, и предложи до тогава тя да е част от „ европейска политическа общественост “, която да включи вероятно и Англия, напуснала Европейски Съюз през 2020 година Идеята бе подкрепена и от немския канцлер Олаф Шолц.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР