Украйна има доказателства за използването от руските сили на касетъчни

...
Украйна има доказателства за използването от руските сили на касетъчни
Коментари Харесай

Украйна: Русия е използвала касетъчни бомби в областите Одеса и Херсон

Украйна има доказателства за потреблението от съветските сили на касетъчни бомби в две области в южната част на страната. Това съобщи украинският основен прокурор Ирина Венедиктова, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Венедиктова добави пред публицисти, че няма съответни доказателства за потреблението на тези оръжия в Киев и добави, че се водят следствия.

" Но имаме доказателства за потреблението на касетъчни бомби в Одеска и в Херсонска област ", сподели тя. " Ние виждаме, с помощта на вас, публицистите, и на вашата работа, че други неразрешени оръжия са употребявани, само че що се касае до мен, мога да приказвам единствено за случаите, в които аз разполагам с доказателства на съответна основа, когато да вземем за пример аз имам фрагменти то тези взривни устройства, или разбор от почвата ", съобщи Венедиктова, без да навлиза допълнително елементи.

Неправителствени организации като " Хюман райтс уоч " и " Амнести интернешънъл " обявиха, че са събрали доказателства за потреблението на касетъчни бомби в зони с цивилно население в Украйна.

Тези оръжия могат да съдържат няколко десетки минибомби, които се разпръсват на необятна повърхнина, само че не се взривяват всичките, трансформират се в противопехотни мини и при най-малкия контакт могат да убият или да осакатят човек дълго време след края на споровете. Касетъчните бомби са неразрешени от интернационалните конвенции.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР