Украйна е предприела поредица от опити за удари с дронове

...
Украйна е предприела поредица от опити за удари с дронове
Коментари Харесай

Украински дронове атакуват цели дълбоко в Русия

Украйна е подхванала поредност от опити за удари с дронове против инфраструктура надълбоко в Русия, в това число покрай столицата, заяви съветското Министерство на защитата. 
Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов съобщи, че украински дрон се е разрушил покрай село Губастово, югоизточно от Москва. Дронът явно е бил ориентиран към оборудване на " Газпром ". То не е развалено. Медиите пуснаха фотография на разрушилия се украински дрон UJ-22.
Съобщава се и за дрон, свален до границата с Беларус. Още два удара са били осуетени посредством потреблението на технология за заглушаване на дронове в районите на Краснодар и Адигея. Но се счита, че един дрон се е измъкнал от отбраната и е блъснал петролното хранилище на " Роснефт " в Туапсе, Краснодар. Украйна води отбранителна война и не нанася удари по територията на Русия, реагира президентският консултант Михайло Подоляк, представен от РБК-Украйна.
Украинските сили в Бахмут може " да се изтеглят стратегически ", в случай че се наложи. Това съобщи съветникът на украинския президент Александър Роднянски пред Си Ен Ен. " Нашите военни до момента държаха града, само че в случай че се наложи, стратегически ще се изтеглят, няма да пожертваме всичките си хора просто за нищо. Ако се оттеглим, това не значи безусловно, че руснаците ще могат да напреднат доста бързо по-късно. Не се заблуждавайте, напълно скоро ще дойдат нашите контраофанзиви ", сподели той.
Сръбският президент Александър Вучич разкри, че западните водачи са признали пред него присъединяване си в спора в Украйна: " Те ми споделиха: " Имаме война в Европа, ние сме част от нея, даже в случай че намерено споделяме, че не сме ", сподели Вучич пред РТС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР