Украйна е на ръба на оцеляването - предупреди президентът Володимир

...
Украйна е на ръба на оцеляването - предупреди президентът Володимир
Коментари Харесай

Зеленски пред италианския парламент: Москва цели войната да се разпространи в Европа |

Украйна е на ръба на оцеляването - предизвести президентът Володимир Зеленски в тирада посредством видеовръзка пред италианския парламент през днешния ден и предизвести, че задачата на Москва е войната да се популяризира в останалата част от Европа, съобщи Ройтерс.

" За съветските войски Украйна е вратата към Европа, където те желаят да обхванат, само че не би трябвало да се позволява варварството да надделее ", сподели Зеленски.

" Когато доскоро повече от седмица се обърнах към протест във Флоренция и дузина други европейски градове, помолих всички италианци, всички европейци да си спомнят цифрата 79. Това е броят на убитите деца в Украйна по това време. Сега той е 117. Убити са още 38 деца. Това е цената на отлагането, на закъснение на оказването на напън върху Русия за преустановяване на брутална война ", сподели Зеленски.

Украйна показва " героична опозиция " против съветското настъпление, сподели италианският министър председател Марио Драги, който приказва пред Народното събрание след Зеленски. Той разгласи, че Италия ще поддържа желанието на Украйна да се причисли към Европейския съюз. " Арогантността на съветското държавно управление се сблъсква с достолепието на украинския народ, който съумя да обуздае експанзионистичните цели на Москва и да направи по този начин, че нахлулата войска да заплати голяма цена ", сподели още италианският министър председател.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР