Украйна е на път да изчерпи боеприпасите си. Главните събития

...
Украйна е на път да изчерпи боеприпасите си. Главните събития
Коментари Харесай

Руските въоръжени сили свалиха хеликоптер, летящ за командирите на Азов

Украйна е на път да изчерпи боеприпасите си. Главните събития до вечерта на 28 март.

Руската авиация отстрани украински хеликоптер Ми-8, който се насочваше за незабавна евакуация от Мариупол на командирите на народен батальон „ Азов “ (признат за екстремистки и неразрешен на територията на Руската федерация). Въоръжените сили на Украйна са на път да изчерпят боеприпасите си. Едуард Басурин, заместник-началник на Народната милиция на ДНР, стигна до това умозаключение заради намаляването на броя на снарядите, изстрелвани от украинска страна.

Руските Военновъздушни сили смъкнаха украински хеликоптер Ми-8, който се насочваше за евакуация на командирите на националния батальон " Азов ". Според Министерството на защитата на РФ, командирите са изоставили подчинените си в региона на Мариупол.

Министерството на защитата на Руската федерация разгласи унищожаването на огромни украински хранилища за муниции. Стратегическото оборудване е ликвидирано с високоточни крилати ракети " Калибър " в регионите на обитаемоте места Ушомир и Веселовка в Житомирска област.

Украинските военни изразходват последните си муниции. Украинската национална банка заяви, че страната е похарчила 99,2% от всички пари от банковата сметка за военните дейности с Русия. Централната банка преведе над 12,9 милиарда гривни за потребностите на военните.

Руската авиация съумя да смъкна три самолета на украинските Военновъздушни сили. Въоръжените сили на РФ унищожиха два Су-24 в региона на Житомир и един Су-25 край Донецк. Според Министерството на защитата, 41 украински военни обекта са били ударени от съветски самолети денем.

Руският президент Владимир Путин удостои главата на Чеченската република Рамзан Кадиров с чин военачалник - лейтенант. Днес Кадиров дойде в Мариупол, с цел да повдигне духа на военните и да обезпечи в допълнение техническо съоръжение за армията.

Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че Русия и Украйна имат късмет да се спогодят по въпроса за военните дейности в Украйна. Възможността за реализиране на съглашение е стимулирана от разбирането на най-грубите дълготрайни неточности на западните сътрудници.

Артилерията на националистите работи интензивно по улиците на Мариупол, заради което е належащо да се движите из града на прибежки. Въпреки това Рамзан Кадиров разгласи сполучливата разпродажба на бойците от националните батальони в Мариупол и идното освобождение на града.

Кореспондентите на URA.RU помогнаха на момиче, което бе заседнало в Мариупол, да се върне в Донецк. Илона е пристигнала да избави сестра си с детето и брачна половинка й.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР