Украйна е изправена пред потенциално катастрофален недостиг на боеприпаси и

...
Украйна е изправена пред потенциално катастрофален недостиг на боеприпаси и
Коментари Харесай

ABC News: Украйна е пред катастрофа

Украйна е изправена пред евентуално пагубен дефицит на муниции и противовъздушна защита, което би могло да обърне хода на войната и да даде доста преимущество на съветския президент Владимир Путин. А времето на Киев изтича.

Това оповестява ABC News, цитирайки вътрешна оценка на американските служби. Говорейки при изискване за анонимност, двама американски чиновници показаха " края на март " като изключително решителен миг за ориста на украинските войски, в случай че Конгресът не одобри нов законопроект за помощ (на стойност 60 милиарда долара), цитира Факти и Българска телеграфна агенция.

Трети американски чиновник сподели, че ще бъде мъчно да се дефинира тъкмо по кое време обстановката за украинските войски може да се утежни, само че означи, че дефицитът се чака да стане по-тежък напролет. Според Вашингтон войната в Украйна през идващите седмици навлиза в „ сериозен интервал “.

Оценката на Съединени американски щати идва съвсем две години след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. Първоначалният поток от пари и оръжия от Съединени американски щати към Киев спря, защото част от Републиканската партия отхвърля да даде своя автограф за продължение поддръжката към украинците. Белият дом непосредствено упрекна Конгреса за загубата на град Авдеевка – първата огромна победа на съветската войска на фронта от месеци насам. Украинските войски имат сериозен дефицит на муниции на фронта. „ Ние предупреждавахме Конгреса, че в случай че те не работят, Украйна ще претърпи загуби на бойното поле и ето... това се случи (Авдеевка) “, разгласи Белият дом.

Американски чиновници предвиждат, че сходни сюжети ще се разиграят и на други места в Украйна, защото държавното управление там е насила да направи сложен избор. Самите украинци признават, че в случай че не получат сериозна военна помощ от западните страни, ще би трябвало да избират кой град да пазят и кой да оставят на руснаците.

Друг проблем е обвързван с изтребителите F-16, които Украйна към момента не е получила. Страната към момента се нуждае от пари за създаване на инфраструктура за поддръжка на изтребителите, в това число писти и хангари. Зад огромна част от съмненията на Републиканската партия да поддържа Украйна стои Доналд Тръмп, който сподели, че би било „ неуместно “ да се дава задгранична помощ на страните вместо заем. Той също по този начин насърчи Русия да нападна съдружниците от НАТО, в случай че те не способстват задоволително за своите разноски за защита.

В отчет на американските служби се споделя, че загубите на хиляди танкове на фронта не са осакатили съветската войска, тъй като тя е извадила от складовете си руска техника, като в същото време създава нови машини. В същото време икономическият съюз на Русия с Китай съумя да помогне на страната да се отърве от доста интернационалните наказания. В неотдавнашен разбор Международният институт за стратегически проучвания не видя никакви признаци, че Русия се огъва под тежестта на тежките загуби на бойното поле. Русия е в положение да нападна украинските позиции при сегашните темпове най-малко още „ 2-3 години, в случай че не и повече “.

Но Украйна, без западната помощ, няма да има шансове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР