Украинците ще създадат собствено Коледно чудо. С тези думи президентът

...
Украинците ще създадат собствено Коледно чудо. С тези думи президентът
Коментари Харесай

Милиони украинци посрещнаха Коледа без ток и вода


Украинците ще основат лично Коледно знамение. С тези думи президентът в Киев Володимир Зеленски се обърна към съгражданите си – 10 месеца след началото на войната, която не стихна поради християнския празник.

Милиони украинци посрещат Коледа без ток, отопление и течаща вода след седмици на целенасочени съветски офанзиви, а през вчерашния ден 10 души починаха след нахлуване в центъра на Херсон. В реакция на нападението Зеленски назова Русия терористична страна, чийто бойци убиват за наслаждение. Прорускаата администрация на окупираните елементи от Херсонска област приписа нападението на украинската войска. Другаде към Херсон трима украинци са починали при разминиране. 

Впоследствие Володимир Зеленски насочи особено Коледно послание, тъкмо 10 месеца след началото на войната: 

" Един за всички ще разберем истината – дроновете-камиказдзе не могат да унищожат Коледната зора. Ще забележим нейното зарево даже подземен в бомбоубежищата ". 

От украинското военно министерство настояват, че още 620 съветски военнослужещи са били убити единствено за денонощие през вчерашния ден, с което общият брой на починалите руснаци от началото на войната надвишава 102 хиляди. Подобна статистика не може да бъде без значение доказана.

Същото се отнася за информацията от съветска страна за починали украински военни в границите на бойните дейности в Донбас през вчерашния ден. Според проруските управляващи в окупираните елементи на Донецка и Луганска област, през вчерашния ден по цивилни цели в тях са изстреляни десетки украински снаряди, като има и потърпевши.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР