Украинското военно разузнаване получи секретни данни от информационната база на

...
Украинското военно разузнаване получи секретни данни от информационната база на
Коментари Харесай

Украинското разузнаване се сдоби с гигабайти секретни данни за руския ВПК

Украинското военно разузнаване получи секретни данни от осведомителната база на съветското дружество " Специален софтуерен център " (СТЦ), което се занимава с перспективни военни разработки, заяви Униан с позоваване на Главното ръководство на разузнаването към Министерството на защитата на Украйна.

Отбелязва се, че в СТЦ се създават дронове „ Орлан " в разнообразни модификации, редица средства за радиоелектронна битка и разузнаване, друга военна техника. Неговата продукция се употребява във войната против Украйна.
На предприятието са наложени интернационалните наказания от 2016 година

Масивът от получените данни съдържа документи за 194 номенклатурни единици: чертежи, механически задачи, патенти, програмно обезпечаване и така нататък

„ Става дума както за налични военни разработки, по този начин и за бъдещи ", означават от ГУР.

По предварителни оценки, цената на получените 100 гигабайта секретни данни може да възлиза на 1,5 милиарда $.

" Това е значителен удар против терористична Москва: посоченият списък към този момент се употребява за задачите на укрепването на отбранителните качества на Украйна и намаляване на държавата-агресор ", се показва в известие на ГУР.

Секретната информация е получена „ с помощта на ефикасното взаимоотношение с патриотично настроени представители на гражданското общество и на медийната общественост “.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР