Украинското външно министерство извика българския посланик в Киев във връзка

...
Украинското външно министерство извика българския посланик в Киев във връзка
Коментари Харесай

Киев привика посланика ни заради думите на Радев, чака опровержение от София

Украинското външно министерство извика българския дипломат в Киев по отношение на изявлението на президента Румен Радев за Крим, оповестиха украински медии.

" Министерството на външните работи чака президентът на България Румен Радев да опровергае изявлението си за Крим ", се споделя в изказването на формален Киев, представено от.

„ На 19 ноември посланикът на България в Киев Костадин Коджабашев беше поканен в Министерството на външните работи на Украйна. Украинската страна съобщи на посланика позицията на нашата страна за неправилността и недопустимостта на изказванията на президента на България Румен. Радев по отношение на Крим по време на вчерашните предизборни телевизионни диспути “, означават от пресслужбата.

Украинската медия напомня думите на Радев, че глобите против Русия са неефективни и Крим към този момент е съветски.

От Министерство на външните работи в Киев пък акцентират, че думите на Радев не способстват за развиването на добросъседските връзки сред Украйна и България и остро разминават с формалната позиция на София за поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници.

От министерството оповестяват още, че дипломат Коджабашев е уверил в неизменимата позиция на България във връзка с поддръжката за териториалната целокупност на Украйна, в това число Крим като неразделна част от територията на Украйна, и напъните за деокупация на полуострова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР