Украинското разузнаване разполага с информация, че Русия обмисля сценарии за

...
Украинското разузнаване разполага с информация, че Русия обмисля сценарии за
Коментари Харесай

Зеленски: Путин ще нападне НАТО до 5 години

Украинското разузнаване разполага с информация, че Русия обмисля сюжети за заледяване на войната против Украйна. Това ще даде опция на Руската федерация да възвърне опустошения си боен капацитет и да стартира война против НАТО (и по-конкретно балтийските страни) до 2028 година

Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на учредителната сесия на 3-тата среща на върха на Европейската политическа общественост в Гранада (Испания), съобщи организация УНИАН.

" Ще бъда прям с вас, както постоянно. Сега Русия обмисля разнообразни сюжети за идващите години. Един от тях е изключително рисков. Ако има някаква пауза в тази експанзия против Украйна - някакво заледяване на обстановката, тогава ще има нов сериозен миг “, означи той.

Според Зеленски, в случай че се разреши на Русия да се приспособява в този момент, то до 2028 година Кремъл ще може да възвърне военния капацитет, опустошен от Украйна. Следователно Русия ще има задоволително сили да нападна страни, които са фокусът на съветската агресия.

Освен Украйна, това несъмнено са балтийските страни.

Това е ясна информация от нашето разузнаване. Ние ви предизвестяваме за това “, сподели Зеленски. Президентът на Украйна акцентира, че Русия търси благоприятни условия да замрази обстановката, прави заключения от грешките си и се готви да продължи напред. Той прикани европейските водачи да помнят, че най-опасният зложелател е този, който си е направил заключения и се е подготвил за идващия удар въз основа на тези изводи.

„ Москва ясно обрисува своята упоритост – да завземе повече имперско пространство за себе си и да не разреши на Европа да бъде пространство на свободни народи и работещи демокрации, да разбие европейското единение... а войната е главният инструмент на Русия – инструмент за завземане или манипулиране на другите “, сподели Зеленски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР