Украинското правителство посочи Unilever, компанията собственик на брандове като козметичните

...
Украинското правителство посочи Unilever, компанията собственик на брандове като козметичните
Коментари Харесай

Украйна обяви Uniliver за ,,междунардоен спонсор на войната

Украинското държавно управление уточни Unilever, компанията притежател на марки като козметичните Dove и Rexona, марките почистващи препарати Cif и Domestos, чайовете Lipton и доста други, за интернационален спонсор на войната. Причината е, че 16 месеца откакто Русия нахлу в Украйна, компанията продължава да участва на съветския пазар, работят и четирите ѝ завода там, а финансови доклади демонстрират растеж на бизнеса в страната агресор. Конгломератът стана и обект на закон в Русия, задължаващ всички огромни компании, опериращи в страната, да способстват директно за войната, която тя води.

Преди известието от Украйна, деятели приканиха новия началник на Unilever, Хайн Шумахер (който стартира работа на 1 юли) да се отдръпна от Русия, където не престават да се продават „ съществени “ артикули на компанията - от чайовете Lipton до сладоледите Ben and Jerry`s и Magnum. Появиха се доказателства, че Uniliеver е платила на Москва 331 милиона $ налози през предходната година.

В понеделник планът за взаимност в Украйна (USP) издигна голям билборд пред централата на англо-холандската компания в Лондон, включващ фотоси на ранени украински бойци – позиращи в стила на рекламите Dove – и лозунга: „ Помагаме за финансиране на войната на Русия в Украйна. " Логото на марката за козметика е сменено с танк.

⚡️Breaking: We installed a giant billboard outside ’s HQ in London to send their new CEO a message on his 1st day in office: Pull out of Russia. Paying taxes in Russia has consequences on people’s lives. Lives of people like these brave men injured defending Ukraine.
— Ukraine Solidarity Project (@SolidarityUKR)
Unilever оглави в понеделник дружно с компании като Procter & Gamble (P&G), най-големият международен производител на домашен препарати и артикули за персонална хигиена, и френската група за супермаркети Leroy Merlin.

Във въпросния лист се намира и производителят на сладки произведения като Oreo и Milka Mondelēz. През юни месец, тъй като тя продължава да прави бизнес в Русия.

Колкото до Unilever, счита се, че нов закон в Русия може да докара до военна готовност за войната в Украйна на 3000 чиновници на компанията в Русия, които работят в четирите завода и централния офис.

`Украйна

„ Unilever способства със стотици милиони данъчни доходи за страна, която убива цивилни и финансира наемническа група, на път да бъде избрана за терористична организация в Обединеното кралство. ", сподели Валерия Вошчевска, представител на USP.

„ Това рискува личният състав и ресурсите ѝ да бъдат мобилизирани в машината на Путин. Някои от най-големите компании в света към този момент напуснаха Русия. След 16 месеца война, времето за извинения е отминало. “

Unilever Rus, локалният съветски бизнес на конгломерата с регистрирани офиси в Москва и Омск, удвои облагите до 9,2 милиарда рубли през 2022 година и усили разноските за реклама с 10% до 21,7 милиарда рубли, съгласно холандската проверяваща група Follow the Money.

26-годишният Олех от Киев е с ампутирани два крайници след детонация на съветска противотанкова мина в Източна Украйна. Той е едно от лицата на билборда на USP, призоваващ Unilever да се отдръпна от съветския пазар.

„ Много цивилни са убити. Деца са убити... Руската войска изтезава украински цивилни. Вие плащате налози на страната агресор и по този начин финансирате тероризма “, уточни Олех в послание към компанията.

Unilever е казвала, че е спряла целия импорт и експорт на продуктите си в и от Русия през март 2022 година плюс всички медийни и рекламни разноски и финансови потоци.

Напускащият началник, Алън Джоуп, заяви, че количеството артикули, които Unilever продава в Русия, е „ намаляло доста с двуцифрено число “ и очевидното нарастване на продажбите, облагата и разноските за реклама са резултат от инфлацията и измененията на обменния курс.

„ Продължаваме да доставяме храна и хигиенични артикули, създадени в Русия, на хората в страната. “, разяснява Uniliver.

Как ли щяха да живеят хората в Русия без сладоледи Magnum или майонеза Hellman`s..

„ Разбираме за какво има апели Unilever да напусне Русия. Искаме също по този начин да изясним, че не се опитваме да защитим или да управляваме нашия бизнес в Русия. Въпреки това, за компании като Unilever, които имат забележителна известност в страната, излизането не е физическо елементарно. “, сподели Uniliver на 3 юли.

Компанията уточни също, че в случай че се откаже от бизнеса и марките си в Русия, „ те ще бъдат присвоени – и по-късно ръководени – от съветската страна “. Unilever съобщи, че не е съумяла да откри метод за продажба на бизнеса, който „ заобикаля евентуалната спомагателна изгода от съветската страна и който пази хората, които работят за нас “. Конгломератът приключва с това, че продължаването на ръководството със „ строги ограничавания “ е най-хубавият вид.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР