Украинският външен министър Дмитро Кулеба изрази удовлетворение от резултатите от

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба изрази удовлетворение от резултатите от
Коментари Харесай

Киев за срещата на НАТО: Украйна вече се разглежда като член на алианса

Украинският външен министър Дмитро Кулеба изрази задоволство от резултатите от срещата на върха на НАТО във Вилнюс, заявявайки, че Украйна към този момент се преглежда като член на алианса, предава съветската редакция на Би Би Си.

В изявление за ICTV, представено от Би Би Си, той показа , че Украйна е преодоляла психическата преграда и вижда позитивна смяна в отношението към страната. Въпреки че не е реализиран " квантов скок " във връзка с участието, Кулеба счита, че той е неминуем и ще настъпи по-рано, в сравнение с се чака.

" Преодоляхме психическата преграда и виждам, че Украйна в действителност се възприема като член на НАТО . Фактът, че не са създали " квантов скок ", е неприятен. Но, въпреки това, виждам, че този " квантов скок " е неминуем и ще се случи доста по-рано, в сравнение с допускаме. Защото вътре, зад затворена врата, безусловно умерено всички споделят: не се тормозете, въпросът е решен, вие ще бъдете член на НАТО ", сподели Кулеба в изявление за ICTV.

Срещата на  беше извънредно значима за Украйна, като страната се стреми към участие в НАТО и се пробва да укрепи своите връзки с алианса. Кулеба акцентира, че разговорът с основни сътрудници на Украйна е поощрителен и че страната продължава да работи интензивно в тази тенденция.

Попитан за внимателния език в официалното съобщение на НАТО във връзка с участието на Украйна , той сподели, че по този метод съдружниците се пробват да понижат рисковете.

" Мисля, че повода е, че нашите основни сътрудници, които в действителност дефинираха до каква степен може да стигне НАТО във Вилнюс, се опасяват от скоростта. Тоест те са изцяло съгласни, че Украйна ще " дойде на местоназначението си " и ще стане член на НАТО. Но те се опасяват, че в случай че караш прекомерно бързо, можеш да попаднеш в злополука. И те желаят да го избегнат, желаят безвредно да стигнат до тази точка ", изясни Кулеба.

Туитът на украинския президент Володимир Зеленски,, разгневи Белия дом толкоз доста, че американските управляващи обмисляха да отдръпват поканата за алианса за Киев, написа Washington Post, цитирайки шестима събеседници, осведомени с договарянията.

В последна сметка Съединените щати и техните съдружници се съгласиха да запазят контрактувания език на официалното съобщение на НАТО. Въпреки че документът не прецизира график за присъединението на Украйна към блока, той е резултат от непрекъснати старания да се насърчи администрацията на Джо Байдън и европейските водачи да създадат по-конкретни оферти на Киев в лицето на продължаващата инвазия на Русия, написа вестникът.
 Зеленски: Украйна е подготвена да подпише съглашения за гарантиране на сигурността
Зеленски: Украйна е подготвена да подпише съглашения за гарантиране на сигурността

Отговор на съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР