Украинският външен министър Дмитрий Кулеба заяви днес, че войната продължава

...
Украинският външен министър Дмитрий Кулеба заяви днес, че войната продължава
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Спечелихме битката за Херсон, но войната продължава

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба съобщи през днешния ден, че " войната продължава " и след триумфа при отвоюването на град Херсон от съветските нашественици.

Украинският народен химн прозвуча в Херсон, откакто Москва изтегли силите си от града - първият огромен градски център, който падна, откакто президентът Владимир Путин подреди нашествието през февруари.

В речта си на срещата на върха на страните от Югоизточна Азия в Камбоджа Кулеба съобщи, че битката за избавление на страната ще продължи.

" Ние печелим борби на терен. Но войната продължава ", сподели той пред кореспонденти в Пном Пен.

По-рано Кулеба благодари на Австралия за поддръжката - 440 млн. $ най-вече военна помощ - по време на двустранна среща с министър-председателя Антъни Албанезе в границите на срещата на върха.

" Разбирам, че всички желаят тази война да завърши допустимо най-скоро. Ние несъмнено сме тези, които желаят това повече от всеки различен ", сподели той по време на срещата с Албанезе.

" Но до момента в който войната продължава и виждаме, че Русия активизира от ден на ден наборни бойци и внася от ден на ден оръжия в Украйна, несъмнено, ще продължим да разчитаме на вашата непрекъсната поддръжка. "

Албанезе съобщи, че продължаващите " набези против цивилни жители на Украйна от страна на силите на Путин са извънредно неоправдателни "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР