Украинският промоутър Олександър Красюк, който представлява интересите на абсолютния световен

...
Украинският промоутър Олександър Красюк, който представлява интересите на абсолютния световен
Коментари Харесай

Мачът Усик - Белю ще е през ноември

Украинският промоутър Олександър Красюк, който съставлява ползите на абсолютния международен първенец в полутежка категория Олександър Усик (15-0, 11 КО) съобщи, че предстоящият с неспокойствие мач сред неговия клиент и британеца Тони Белю (30-2-1, 20 КО) ще се организира на 10-ти или 17-ти ноември тази година във Англия.

" И двамата боксьори желаят този дуел. След срещата с Мурат Гасиев, Олександър незабавно провокира Тони Белю, който не се е боксирал в полутежка категория от няколко години, само че за него мач с Усик е ново предизвикателство ", съобщи Красюк.

" Еди Хърн се свърза с мен много бързо и договарянията за в този момент вървят сносно. Срещата ще се организира в полутежка категория и ще бъде във Англия. Датата? Двубоят ще се случи на 10-ти или 17-ти ноември. Ако първата отбрана на Олександър Усик бъде сполучлива, идващия си дуел той ще организира в тежка категория ", добави Красюк.

Олександър Усик стана безспорен международен първенец в последната си среща, когато на 21-ви юли посред Москва победи посредством съдийско решение руснака Мурат Гасиев, който държеше купите на WBA и IBF.

Преди това украинецът беше завоюва купите на WBO и WBC надлежно след победи над поляка Кжищов Гловачки и латвиеца Майрис Бриедис.

Тони Белю пък нашумя в света на бокса най-много в последните си два мача, в които победи посредством механически нокаут някогашния първенец в полутежка и тежка категория Дейвид Хей.

Преди това Белю има извоювана съществена купа в полутежка категория, когато през май 2016-та година нокаутира конгоанеца Илунга Макабу, с цел да отнеме от ръцете му купата на WBC.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР