Украинският президент Володимир Зеленски заяви на съвместна пресконференция с датския

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви на съвместна пресконференция с датския
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна е готова да замени Белгород за членство в НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи на взаимна конференция с датския министър-председател Мате Фредериксен, че Киев е подготвен да " замени Белгород за участие в НАТО ", съобщи ТАСС.

Днес, на 20 юли, Зеленски дойде във военновъздушната база Скридструп в Дания, с цел да разиска доставката на изтребители F-16. Владимир Зеленски разгласява видеозапис от конференцията в своя канал в Telegram.

На въпрос на публицист за възможни отстъпки на територии в името на участието в Северноатлантическия алианс Владимир Зеленски отговори по следния метод: " Готови сме да заменяем Белгород за участието ни в НАТО ".

Днес, 20 юли, украинският президент посети Дания и Нидерландия. След двете визити министър-председателите Марк Рюте и Мате Фредериксен оповестиха прехвърлянето на изтребители F-16 на Киев. Киев ще получи първите шест датски изтребителя до Нова година, до момента в който периодите и количеството на доставките на холандските самолети не се оповестяват. Според Владимир Зеленски Нидерландия ще трансферира 42 самолета на Киев; Марк Рюте не удостовери тези данни.

На 15 август ръководителят на кабинета на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен съобщи, че Украйна може да се причисли към Северноатлантическия алианс в подмяна на подчинение на някои от териториите си на Русия. Канцеларията на украинския президент отхвърли сходна опция, като назова отстъпването на територии lза постигането на мир неприемливо./БГНЕС

Киев / Украйна

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР