Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е готов да обсъжда

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е готов да обсъжда
Коментари Харесай

Зеленски с коментар за заниците на руската армия V и Z

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е подготвен да разисква безпристрастен статут, статут на страна без нуклеарни оръжия, само че в случай че получи гаранции за сигурност. Той даде първото си изявление пред съветски медии от началото на войната.

" Споразумение с Русия допустимо, единствено в случай че съветските сили се изтеглят от страната ", разяснява Зеленски.

С президента на Украйна разговаряха основните редактори на " Медуза " Иван Колпаков, на телевизионния канал " Дъжд " Тихон Дзядко, журналистът и публицист Михаил Зигар, който зададе на Зеленски и един въпрос от основния редактор на " Новая газета " и нобелов лауреат Дмитрий Муратов, и сътрудник на " Комерсант “ Владимир Соловьов.

" Чух доста разнообразни изказвания за това, че елиминирането ми е планувано... Вероятно имаше няколко опита - от разнообразни хора ", съобщи пред тях Зеленски по отношение на изказванията, че буквите V и Z, необятно употребявани в Русия за обозначаване на военните дейности в Украйна, са буквите на името му.

" Не знам какво се оповестява там горе в Русия, само че несъмнено са споделили, че ви чакаме тук с цветя и усмивки. Че ситуацията е доста неприятно, настоящият президент не е подсилен, сегашната ръководеща партия не е подкрепена. 99,9% съм сигурен в това ", разяснява Зеленски пред съветските публицисти.

" За страдание те не зачитат независимостта на Украйна. Това като цяло е нашата покруса с вас... не знам дали е допустимо да се каже " с вас ". Вероятно да. Защото има две общества. Това е първо народите, а по-късно управниците. Случи се тази покруса - възприемането ни не като самостоятелна страна, а като някакъв артикул, като част от някакъв огромен организъм, отпред на който се вижда актуалният президент на Русия ", съобщи Зеленски пред съветските медии.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР