Украинският президент Володимир Зеленски вчера обяви, че ще смени министъра

...
Украинският президент Володимир Зеленски вчера обяви, че ще смени министъра
Коментари Харесай

Западната преса за уволнението на Резников: Тръгва си заради поредния корупционен скандал в армията

Украинският президент Володимир Зеленски през вчерашния ден разгласи, че ще смени министъра на защитата на страната, базирайки се на нуждата от " нови подходи " на фона на продължаващия към този момент повече от 18 месеца спор, написа в. " Ню Йорк таймс ". Това съставлява най-голямото разтърсване във военното управление на Украйна от началото на пълномащабната съветска инвазия, отбелязва изданието.

Съдбата на министъра на защитата беше обект на от ден на ден спекулации в Украйна, откакто излезе нескрито информация за финансови нарушавания в министерството и държавното управление стартира няколко следствия за корупция измежду чиновниците му, разяснява вестникът.

През последните седмици се появиха редица спекулации за политическото бъдеще на Резников, в това число дали ще поеме дипломатическа роля като дипломат във Англия, написа " Ню Йорк таймс ". В известието на Зеленски обаче не се загатва за ново предопределение на Резников, показва изданието.

Резников не беше непосредствено забъркан в свадите в министерството си и помощта от западните страни не беше наранена, само че с смяната Зеленски се пробва да успокои Съединени американски щати и другите си съдружници, че тяхната поддръжка няма да бъде употребена погрешно, написа в. " Вашингтон пост ". Министърът на защитата играе основна роля в договарянията с други страни за даване на помощ, в това число въоръжение, отбелязва изданието.

Рустем Умеров, изборът на Зеленски за нов министър на защитата, ще поеме поста в основен миг, написа английският в. " Телеграф ". Някои от западните съдружници на Украйна започнаха да подлагат на критика Киев за това, че не е постигнал по-голям прогрес в контраофанзивата си, която стартира преди три месеца и е подкрепена от огромно количество западно военно съоръжение, огромна заслуга за обезпечаването на което има Резников, написа вестникът.

Спекулациите, че Резников е на път да загуби работата си започнаха по-рано тази година откакто следствие разкри, че украинското министерство на защитата е плащало за доставки на снабдяване за бойците на прекалено повишени цени, показва " Телеграф ".

Резников отхвърля да е направил нещо неправилно и неведнъж е заявявал, че е цел на клеветническа акция, написа в. " Гардиън ". Напускането му наподобява цели да се постави завършек на траялия месеци напън от страна на украински медии, почнал, откакто бяха оповестени резултатите от следствието в неговото ведомство, разяснява изданието. Въпреки че не е взел участие персонално в контракта за доставка на храни, някои украински коментатори обявиха, че той би трябвало да поеме политическа отговорност за случилото се.

Все отново Резников е считан за човек, построил мощни връзки с министрите на защитата и военни чиновници от страните съюзнички на Украйна, написа в. " Гардиън ". Той се трансформира в един от най-известните високопоставени украинци, като представляваше Украйна на срещи на НАТО и десетки двустранни съвещания за обезпечаване на финансиране на стойност милиарди долари, както и на най-модерното съоръжение за битка против Русия, показва вестникът.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР