Украинският президент Володимир Зеленски смята, че няма и не може

...
Украинският президент Володимир Зеленски смята, че няма и не може
Коментари Харесай

Зеленски: Тези дни руският диктатор симулира поредните избори

Украинският президент Володимир Зеленски счита, че няма и не може да има легитимност на по този начин наречените съветски президентски избори. Той съобщи това в ежедневното си видеообръщение към украинците

„ Тези дни съветският деспот симулира следващите избори. Всички по света схващат, че тази фигура, както постоянно се е случвало в историята, просто се е пристрастила към властта. Той прави всичко допустимо, с цел да ръководи постоянно. Няма легитимност в тази реплика на избори “, сподели Зеленски.

Според него няма зло, което Путин да не стори, с цел да удължи персоналната си власт.

„ И няма никой в света, който да е застрахован от това. Благодарен съм на всяка страна, на всеки водач и на всички интернационалните организации, които призоваваха и ще продължат да назовават нещата с същинските им имена. Всичко, което Русия прави на окупираната територия на Украйна е закононарушение. Трябва да има заслужено отмъщение за всичко, което съветските убийци направиха в тази война и в името на доживотната власт на Путин “, сподели Зеленски.

Той означи, че Путин се опасява най-вече единствено от едно – от справедливостта.

„ Тази фигура би трябвало да се озове на подсъдимата пейка в Хага. Трябва да го подсигуряваме. Всеки в света, който цени живота и честността “, сподели Зеленски.

Той добави, че сега точно отбраната на Украйна в тази война дефинира дали Путин ще успее да разшири зоната на руините в Европа и света.

„ Спирането му в този момент е в полза на всички “, сподели той.

Путин победи с рекордните 85,13% от гласовете след обработката на 100% от протоколите на изборите за държавен глава.

Броят на териториалните изборни комисии е 128. Броят на териториалните изборни комисии, които са предали информация е 128. Резултатът на Путин Владимир Владимирович е 85,13% “, се споделя в изказването.

Кандидатът от партия „ Нов народ “ Владислав Даванков получи 6,65% от гласовете. Николай Харитонов от КПРФ – 3,84%, Леонид Слуцкий от ЛДПР – 2,83%. При отдалеченото електронно гласоподаване Путин получи 89,1%, Даванков – 4,4%, Харитонов и Слуцки – надлежно 3,3% и 3,2%.

Путин благодари на руснаците за това, че са дали своят вот и са го подкрепили на изборите, които се очакваше да завоюва с разгромна преднина.

„ Искам да благодаря на жителите на Русия…, които пристигнаха в изборните секции и гласоподаваха “, съобщи Путин, откакто екзитполовете и първите резултати на ЦИК демонстрираха, че е на път да получи 88% отгласовете.

Той насочи и „ специфични думи на признателност към нашите войници… които извършват най-важната задача да пазят нашия народ “.

Източник: Укринформ
Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР