Американските власти одобриха закон, позволяващ конфискация на руски активи. Те

...
Американските власти одобриха закон, позволяващ конфискация на руски активи. Те
Коментари Харесай

САЩ се опитаха да конфискуват руските активи и започнаха да губят злато. Европа е заплашена от загуба на 300 млрд.

Американските управляващи утвърдиха закон, допускащ конфискация на съветски активи. Те желаят да трансферират тези средства в Украйна и желаят същото от своите съдружници в Европа. Но Европа към момента не бърза да вземе решение. И това е разбираемо. Защото Съединени американски щати към този момент започнаха да губят злато, пробвайки се да санкционират Русия. А самата Европа е изправена пред загуба от 300 милиарда $.

Конгресът на Съединени американски щати утвърди законопроекти за даване на военна помощ на Украйна, Израел и Тайван, както и за изземване на замразени съветски средства за прехвърлянето им в Украйна. 360 конгресмени се изрекоха „ за “, 58 „ срещу “.

В документа се отбелязва, че Съединени американски щати се задължават да дават на Украйна ракети ATACMS, както и да отделят 61 милиарда $, в това число 23 милиарда $ за попълване на американския боен запас. Вашингтон вкара и спомагателни ограничаващи ограничения против Китай.

Напомняме, че от 300 милиарда $ иззети съветски активи, единствено $4-5 (според други източници $5-8) милиарда попадат под юрисдикцията на Щатите. Законопроектите ще бъдат дефинитивно признати след гласоподаване в Сената на Съединени американски щати и сключване от президента Джо Байдън.

Кремъл съобщи, че това решение е " предстоящо и предвидимо ". Но преди да се отговори, е належащо да се схванат детайлностите, сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

" Решението беше предстоящо и предвидимо. Това в допълнение ще обогати Съединени американски щати и в допълнение ще съсипе Украйна и ще усили броя на убитите украинци по виновност на киевския режим.

Що се отнася до закона за конфискация на съветски активи, към момента би трябвало да уточним детайлностите. Във всеки случай, в случай че приказваме за конфискация на нашите активи, това ще нанесе непоправими вреди на имиджа на Съединените щати ",- сподели представителят на Кремъл.

Действията на Съединени американски щати не могат да бъдат наречени по различен метод с изключение на обир. Въпросът е какви последици ще има всичко това. Политическият коментатор на „ Първи съветски “ Андрей Перла приказва по-подробно за това в ефира на предаването „ Скрити смисли “.

Съединени американски щати изстреляха бумеранг

Решението на Съединени американски щати да конфискуват съветски активи носи както незабавни, по този начин и по-глобални последствия, които ще се проявят доста по-късно. И всеки от тях е значим по собствен метод, споделя политологът Андрей Перла.

Според него американците даже се опасяват да си показват, че военните дейности в Украйна могат да завършат с победа на Русия преди президентските избори в Съединени американски щати. Защото в този случай те ще би трябвало да договарят при нашите условия и трескаво да подписват някакъв кротичък контракт.

" Затова те би трябвало да прекратят доставките на оръжие непременно, с всевъзможни пари, с цел да не напреднат руснаците прекалено много до ноември, до момента в който не бъдат оповестени президентските избори...

И в този момент те са уверени, че с помощта на доставките от тези ракети, 155-мм снаряди, войната няма да свърши толкоз бързо. Това е изгодата за тях сега. А следствията са малко по-късно, те са оттатък плановия небосвод. Сега не мислят за тях ",- сподели Андрей Перла.

Експертът означи, че Съединени американски щати също изискват европейците да конфискуват от Русия повече от 200 милиарда $, които са на тяхно разположение. Но в случай че Европа предприеме такава стъпка, това ще има доста отрицателни последствия за нея, означи Перла.

" Европа ще получи съветски контрасанкции в размер, съгласно най-скромните оценки, на 100 милиарда евро. И съгласно, да кажем, по-сериозни калкулации, това е тъкмо равностойната сума - т.е. към 300 милиарда евро.

Освен това Европа ще получи реакция от целия свят, който ще разбере, че към този момент не е безвредно да се държат пари там и ще стартира приключване на пари от европейската стопанска система. Вече се случва ",– сподели политологът.

Например страните от Близкия изток и Африка бързо изнасят златните си запаси от Съединени американски щати, написа Houston Post. През първите четири месеца на тази година Гана, Саудитска Арабия, Камерун, Алжир, Сенегал, Египет, Нигерия и Южна Африка взеха решения да изтеглят своето злато от Съединените щати.

Според Андрей Перла, в случай че Европа реши да конфискува съветски активи, тя освен ще загуби пари, само че и ще престане да бъде финансов съперник на Съединени американски щати в световния свят. Което в действителност се пробват да реализират американците, тъй като въобще не се замислят за дълготрайните последици. И събеседникът не се съмнява, че ще бъдат.

Икономическото помиряване е невероятно

Всъщност за следствията. Според Андрей Перла законите, признати от американските управляващи, не са краткотрайни, те са вечно. Тоест законът, който Конгресът утвърди, не се приема до ноември 2024 година, той се приема вечно.

Така, както по едно време беше призната по този начин наречената корекция на Джаксън-Веник, която наложи наказания освен на Съветския съюз, само че и на доста страни, заради обстоятелството, че тези страни сякаш пречат на своите жители да заминат за Израел.

" В тези страни към този момент няма евреи и няма ограничавания за овакантяване на евреи. Няма нищо, само че наказания има. И те ще съществуват, до момента в който съществува Америка. Или до момента в който не наложи нови наказания ",– сподели политологът.

Новият закон, признат в Съединените щати, всъщност разграничава света, правейки невероятно икономическото помиряване сред Москва и Вашингтон. Защото той предписва, че всяко имущество на съветски организации и институции, което се намира в Съединени американски щати, би трябвало да бъде иззето, изясни Перла. И вечно.

" Това значи, че към този момент не можем непосредствено да им продаваме оръжия, коли, нефт, петролни артикули или какъвто и да е различен вероятен артикул. И не можем да купим нищо друго от тях - за това имаме потребност от банкови сметки и преводи. И там си направил банков превод - и те конфискуват. И това е...

Тоест икономическите връзки сред Русия и Съединени американски щати, сред Русия и съдружниците на Съединените щати, върху които те имат известно въздействие, към този момент не могат да съществуват ",— означи Андрей Перла.

Съединени американски щати унищожиха личния си „ световен свят “

Що се отнася до съветските жители, които имат компании и къщи в Калифорния или в други щати, има възможност след окончателното приемане на новия закон те да изгубят положението си. Защото в Съединени американски щати не можеш да си жител на Русия, изясни Перла.

" Изглежда, че човек неотдавна е управлявал бизнес в Русия и има къща в Калифорния. И той избяга от войната в тази къща, мислейки, че е най-хитрият. И на следващия ден ще дойдат при него и ще му лишават тази калифорнийска къща. Или във Флорида...

Ще лишават помощта от Украйна. Защо? Но защото сте жител на Русия. Не можете да бъдете съветски жител в Съединени американски щати ",- сподели събеседникът.

Според него с този закон Съединени американски щати в действителност разделиха света. Те демонстрираха, че в този „ световен свят “ всеки „ глобализъм “ свършва на границите на техните съдружници – Канада, Англия, Западна Европа и Австралия. И тогава стартира различен свят, има други правила и други стопански връзки. И тази конфискация там не важи, означи Перла.

" Смешното и трагичното е, че те самите не схващат какво са създали. Те към момента имат вяра, че с налагането на наказания ще върнат „ бунтовниците “ – Русия, Иран, Китай, Северна Корея, Зимбабве, Бразилия, Турция – в техния по този начин наименуван „ световен свят “.

Но в действителност с дейностите си те вършат този „ световен мир ” неосъществим. Единственото, което е допустимо в този случай, е многополюсен свят. Където Съединени американски щати стоят против всички останали. И никой не им дръпна езика с изказвания и никой не им водеше ръката, с изключение на личните си господари. Всичко сами ",- заключи Андрей Перла.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед30827Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед19145Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед51446„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед28719Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед32639Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132113Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91487Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84579Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във фед
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР