ДЖАКСЪН, г-ца (AP) — Върховният съд на Мисисипи отказа да

...
ДЖАКСЪН, г-ца (AP) — Върховният съд на Мисисипи отказа да
Коментари Харесай

Върховният съд на Мисисипи отказва да се произнесе по въпросите за публичните средства, отиващи за частни училища

ДЖАКСЪН, госпожица (AP) — Върховният съд на Мисисипи отхвърли да се произнесе дали щатът нарушава личната си конституция с стратегия, която ще похарчи 10 милиона $ обществени пари за безплатни средства за инфраструктура за частни учебни заведения.

В четвъртък съдиите постановиха 7-2, че група за покровителство няма правна легитимация да съди страната. Родителите за държавните учебни заведения „ не съумяха да потвърдят в задоволителна степен неподходящото влияние, че то страда друго от необятната общност “, написа болшинството.

Поради тази констатация съдиите споделиха, че няма да се произнесат по по-големия парламентарен въпрос по отношение на обществени пари, отиващи за частни учебни заведения.

В израз на противоречие арбитър Лесли Кинг написа, че „ Родители за държавните учебни заведения “ има верен юридически статус, защото съставлява родители на възпитаници от държавни учебни заведения. Кинг също повтори главния мотив на групата - че конституцията на Мисисипи " не разрешава средствата да бъдат присвоени на учебни заведения, ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР