Украинският президент Володимир Зеленски се срещна днес с полския си

...
Украинският президент Володимир Зеленски се срещна днес с полския си
Коментари Харесай

Анджей Дуда посрещна Володимир Зеленски пред президентския дворец във Варшава

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна през днешния ден с полския си сътрудник Анджей Дуда във Варшава, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Полските медии демонстрираха фрагменти по какъв начин Зеленски и брачната половинка му Олена Зеленска идват с бронирана лимузина пред президентския замък във Варшава, където Дуда и първата дама на Полша Агата Корнхаузер-Дуда ги посрещат.

При идването си украинският президент бе облечен с черен пуловер с украинска емблема, маслиненозелени панталони и ботуши.

След консултациите се чака Зеленски и Дуда да се появят дружно пред медиите към 14 ч. българско време. Предвидена е и среща сред украинския държавен глава и полския министър-председател Матеуш Моравецки.

Тази вечер във Кралския палат във Варшава Зеленски и Дуда възнамеряват да се срещат с украински бежанци, избягали в Полша, с цел да се спасят от спора в родината им. Очаква се двамата държавни глави да произнесат речи по време на срещата.

По данни на Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) Полша е приела към 1,6 милиона бежанци от прилежаща Украйна.

Полша, както и редица страни от Европейския съюз и НАТО, неведнъж се застъпват за даването на западна военна помощ за Украйна, която е обект на набези от страна на Русия, отбелязва ДПА.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР