Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува руския терор след обстрела, довел

...
Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува руския терор след обстрела, довел
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия в терор след обстрела на Херсон

Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува съветския " гнет " след обстрела, довел до гибелта на минимум петима и раняването на 20 души в град Херсон, който силите на Киев си върнаха през ноември.  " Херсон. Събота сутринта, в навечерието на Коледа, в централната част на града ", написа Зеленски в Telegram, публикувайки фотоси от нападението и наричайки офанзивата " ликвидиране за заплашване и за наслаждение ".

" Това е същинският живот на Украйна... Светът би трябвало да види и разбере против какво безусловно зло се борим ", съобщи Зеленски. В деня, в който се означават 10 месеца от началото на войната, поредност от обстрели се изсипаха към многолюден съботен пазар в Херсон, където избухна пожар. Журналисти на Агенция Франс Прес, пристигнали на мястото на случая, видяха няколко тела, лежащи на земята, в това число мъж, погубен в колата си покрай пазара. Друг мъж, чиято кола е била взривена, е с тежки пострадвания по главата.

" Знаем за минимум петима починали и 20 ранени ", съобщи в Telegram заместник-ръководителят на президентската администрация Кирило Тимошенко. Въпреки че Русия се отдръпна от южния пристанищен град през ноември, Херсон остава в обсега на оръжията на Москва и под непрекъсната опасност. На 15 декември при съветски обстрел на Херсон починаха двама души, измежду които и чиновник на Червения кръст, а електрозахранването в южния град беше изцяло прекратено. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР