Украинският президент Володимир Зеленски призова световните лидери, събрали се днес

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова световните лидери, събрали се днес
Коментари Харесай

Зеленски със силни речи в Ню Йорк, обвини Русия в отвличане на деца и геноцид ВИДЕО

Украинският президент Володимир Зеленски прикани международните водачи, събрали се през днешния ден в Общото заседание на Организация на обединените нации, да останат единни против нахлуването на Русия в страната му и уточни, че Москва би трябвало да бъде отблъсната, тъй че светът да може да се насочи към решение на належащи световни провокации, съобщи Ройтерс.

Зеленски беше приветстван, когато зае мястото си на трибуната в Ню Йорк за първото си персонално присъединяване на годишното Общо заседание на Организация на обединените нации, откогато Русия нахлу в Украйна страна през 2022 година

" Украйна прави всичко, с цел да подсигурява, че след експанзията на Русия никой в света няма да посмее да нападне който и да е народ ", сподели президентът на Украйна.

" Въоръжаването би трябвало да бъде лимитирано, военните закононарушения би трябвало да бъдат осъдени, депортираните хора би трябвало да се върнат вкъщи, а окупаторът би трябвало да се върне в личната си земя. " " Трябва да сме обединени, с цел да го създадем – и ще го създадем ", сподели той.

Зеленски упрекна Русия, че в устрема си за интернационално признание на собствеността й върху земи, които е завзела от Киев, манипулира международните пазари на храни.

В поклон към Глобалния юг, чиято поддръжка търси в опълчването си с Русия, Зеленски приказва за утежняването климатична рецесия и естествените бедствия, като загатна последните земетресение в Мароко и наводнения в Либия.

" Трябва да го спрем. Трябва да действаме единно, с цел да победим агресора и да съсредоточим всичките си благоприятни условия и сила върху оправянето с тези провокации ", сподели Зеленски пред Общото заседание.

Вчера украинските управляващи оповестиха, че има девет убити при следващите съветски офанзиви, в това число удар с дрон, довел до опожаряване на индустриални хранилища.

Зеленски упрекна Русия в похищение на украински деца. През март Международният углавен съд издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин по съмнение в нелегално депортиране на деца от Украйна. Кремъл отхвърля обвиняванията и юрисдикцията на съда.

" В Русия тези деца са научени да ненавиждат Украйна и всички връзки със фамилиите им са прекратени. И това е очевиден геноцид, когато омразата се употребява като оръжие против цяла нация ", сподели Зеленски.

Миналата година Зеленски показа проект от 10 точки, който включваше възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, отдръпването наруските войски и преустановяване на военните дейности и възобновяване на държавните граници на Украйна.

Той сподели, че в този момент работи за образуване на мирна среща на върха въз основа на този проект и на следващия ден ще показа детайлностите на специфична среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР