Украинският президент Володимир Зеленски призова правителството си за сдържаност при

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова правителството си за сдържаност при
Коментари Харесай

Зеленски не дава пари за култура по време на война, министърът му хвърли оставка

Украинският президент Володимир Зеленски прикани държавното управление си за въздържаност при разноските по време на война , оповестява " Ройтерс ".

В резултат на апела му министърът на културата Олександър Ткаченко - последовател на няколко скъпоструващи плана, предложи оставката си.

" По време на война цялото внимание на страната и затова държавните запаси би трябвало да отиват за защита " , акцентира Зеленски във вечерното си видеообръщение по отношение на диалог, който е провел с премиера Денис Шмигал.

Украинският водач е декларирал на Шмигал да откри различно финансиране за планове, " които са в действителност нужни. Това се отнася за разнообразни области, в това число културата ".

Музеите, културните центрове, знаците, телевизионните сериали са значими, само че имаме други цели , акцентира той.

Зеленски, който беше комедиен артист, преди да влезе в политиката е призовал локалните препоръки да проявят въздържаност, тъй че " хората да почувстват, че бюджетните запаси се употребяват заслужено и вярно. Паветата, градските украшения, фонтаните ще би трябвало да почакат. Първо успеха ".

Украинският водач е декларирал на Шмигал да " обмисли замяната " на министъра на културата и осведомителната политика Олександър Ткаченко.
 Зеленски уволни украинския дипломат във Англия
Зеленски уволни украинския дипломат във Англия

След като дипломатът разкритикува подигравателен коментар на украинския водач

Час по-късно самият Ткаченко заяви, че е подал оставката си , само че не се извини за своите планове.

" Културата по време на война е значима, защото тази война не е единствено за територия, само че и за народа - нашата памет, история, език и творчество макар войната ", написа той в " Телеграм ".

" Частното и държавното финансиране на културата във военно време е не по-малко значимо от това за дронове. Културата е щитът за нашата еднаквост и нашите граници ".

Няма информация дали оставката му е била призната.

По-рано денем Ткаченко поддържа отпущането на 13,5 милиона щатски $ за довеждане докрай на музей, отдаден на Голодомора в Украйна през 30-те години на предишния век, обвързван с колективизацията на руския деспот Йосиф Сталин.

Той разпространява и план за подмяна на герба от руско време, изобразен върху щита на 102-метровата скулптура на жена " Родината майка " пред музея на Втората международна война в града.

Освен това Ткаченко промотираше филми и телевизионни стратегии, свързани с войната против Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР