Украинският президент Володимир Зеленски призова Европейския съюз за санкции срещу

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова Европейския съюз за санкции срещу
Коментари Харесай

Зеленски призова за забрана на вноса на руски петрол, оплака се от недостиг на оръжие

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Европейския съюз за наказания против всички съветски банки и за възбрана на вноса на съветски нефт. Във видеообръщение към литовския парламент той настоя за краен период за преустановяване на вноса на съветски газ.

За в този момент няма доказателства Русия да е употребила химическо оръжие против Украйна, както предизвести по-рано Зеленски. Британският министър, отговарящ за въоръжените сили Джеймс Хийпи съобщи, че се ревизират сведенията за потребление на химически оръжия от съветската войска, само че нито английското разузнаване, нито украинските им сътрудници могат на този стадий да потвърдят изказванията. Ако това се потвърди, Хийпи предизвести, че Западът си резервира правото на отговор.

Зеленски заяви, че Русия струпва десетки хиляди военни за атака в Източна Украйна.

Руски бойци патрулират по разрушените улици на Мариупол, Сн.: Reuters

“Не получаваме толкоз оръжия, колкото са ни нужни, с цел да спасим обсадения Мариупол. Мариупол е опустошен. Няма и не може да има вяра, че Русия сама ще реши да спре войната. Трябва да бъде принудена да го направи.”, добави той.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук заяви, че за през днешния ден са съгласувани девет филантропични коридора за извеждане на цивилни от рисковите зони в страната. Жителите на обсадения пристанищен град Мариупол могат да го изоставен единствено с персонални коли.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР