Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Одеса, за да отбележи

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Одеса, за да отбележи
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Одеса преди началото на износа на зърно

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в Одеса, с цел да означи началото на износа на зърно от Украйна през Черно море след траяла месеци обсада на пристанищата. Седмица след подписването на руско-турска договорка по тематиката Зеленски увери, че износът на зърно може да бъде възобновен тази седмица. За по-големи размери обаче, счита Организация на обединените нации, ще е нужно още време.

На пристанището - едно от трите дружно с Черноморски и Южне, от които ще има експорт - украинският водач разгласи, че доставките евентуално ще стартират " през днешния ден или на следващия ден ", до момента в който стоеше пред първия транспортен съд, който се натоварва със зърно. " Готови сме за експорт ", сподели Зеленски, в чийто канал в " Телеграм " се появиха както фотоси от пристанището, по този начин и от болница, където се среща с военни, сражавали се против Русия.

" За нас е значимо да сме поръчител на международната продоволствена сигурност ", продължи той. Според администрацията му той се е срещнал и с посланиците на страните от Г-7. Само преди седмица Русия нанесе удари по пристанището на Одеса, а през днешния ден - по намиращия се в близост Миколаив (Николаев).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР