Украинският президент Володимир Зеленски посети южната Херсонска област, запозна се

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети южната Херсонска област, запозна се
Коментари Харесай

Зеленски посети Херсон и обеща да “възстанови всичко“

Украинският президент Володимир Зеленски посети южната Херсонска област, срещна се със положението на локалната инфраструктура и даде обещание " да възвърне всичко " след съветската инвазия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Идването му в регион, където Украйна извърши сполучливо контранастъпление против съветските окупационни сили в края на предходната година, беше второто му посещаване отвън Киев тази седмица. В сряда Зеленски посети войските към източната фронтова линия в Бахмут. " Говорих с локални поданици за проблемите и потребностите им сега ", написа Зеленски в " Телеграм " в допълнение към видео от визитата му в Херсон.

" Ще възстановим всичко, ще построим всичко отначало. Точно както всички градове и села, потърпевши от окупаторите ".

Украинската контраатака предходната година принуди съветските войски да се изтеглят от регионалната столица Херсон след месеци окупация. Работниците в региона в този момент работят по възобновяване на електроснабдяването и водоснабдяването.

" Трябва да подсигуряваме цялостно възобновяване и сигурност на енергийния ни бранш! ", написа Зеленски в обособена обява, на която се вижда по какъв начин ревизира енергийната инфраструктура.

" Благодарен съм на всеки, който работи за това и връща светлината на хората ни! ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР