Украинският президент Володимир Зеленски поиска от НАТО да предостави или

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска от НАТО да предостави или
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Дайте ни 1% от танковете и бойни самолети на НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски изиска от НАТО да даде или продаде на Украйна " един % " от своите 20 000 танка, както и бойни самолети, с цел да избави своя народ.

Зеленски подсети на водачите на Алианса, че Русия е мощно милитаризирана и по запасите от военна техника неведнъж превъзхожда Украйна. " За тези десетки години Русия натрупа немалки запаси. Военни запаси - техника, авиобомби и ракети. Влагаха големи суми в производството на произведения, сеещи гибел, до момента в който светът влагаше в живота ", сподели още той.

Зеленски разкри елементи от украинското искане да й се помогне с военна техника, с цел да бъдат избавени украинските градове и тяхното население. " Украйна се нуждае от военна помощ - без ограничавания. Така както без ограничавания Русия ползва против нас целия собствен боеприпас ", разясни той.

И добави:
" Украйна не има мощно противоракутно оръжие, имаме доста по-малко авиация от Русия (...) Украйна се обърна за помощ към Вас поради това. За да не губим толкоз доста хора. Имате хиляди бойни самолета, а не сте ни дали нито един. Поискахме танкове. За да можем да деблокираме нашите градове, където Рсия държи като заложници стотици хиляди хора, изкуственно създавайки апетит и безусловно изпепелявайки цели квартали. Вие имате не по-малко от 20 000 танка! Украина изиска от Вас 1 % от тези Ваши танкове! Да ни ги дадете или продадете. Но и до момента нямаме явен отговор... ", описа Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР