Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли идеята за преместване на част

...
Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли идеята за преместване на част
Коментари Харесай

Зеленски се опъна на американски експерти

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли концепцията за пренасяне на част от украинските войски от изток на юг, както обявиха западни специалисти пред вестник " Ню Йорк Таймс " преди ден.

" Някой схваща ли от специалисти какъв брой хора има, какъв брой окупатори има на изток? Приблизително 200 хиляди Предложението е следното: да вземем нашите въоръжени сили оттова и да ги преместим някъде. Не желая да споделям къде. Например на място, където желаеме или имаме потребност от тях ", съобщи Зеленски на конференция в Киев. - Мисля, че по-късно ще бъде следното: няколко дни - Славянск, Краматорск, по-късно те [руските войски] ще отидат в Павлоград, Днепър, ще отрежат крайбрежията . "

Както писа NYT, американските стратези считат, че украинските войски са прекомерно разпръснати и би трябвало да се концентрират на главното направление - в южната част на страната . Според тях Киев изпитва огромни усложнения да пробие укрепената съветска защита основно тъй като прекалено много войски, в това число някои от най-хубавите бойни елементи, са на неверните места.

Според събеседниците на изданието украинското командване е разпределило войските и огневата мощност почти по равно сред източната и южната част на фронта, вследствие на което край Бахмут и други градове на изток са ситуирани повече украински войски, в сравнение с край Мелитопол и Запорожие на юг, където са ситуирани доста по-стратегически значимите елементи на фронта.
 Украйна е унищожила съветска Противовъздушна отбрана система С-400 в Крим
Украйна е унищожила съветска Противовъздушна отбрана система С-400 в Крим

Каналът Rybar, обвързван с съветското министерство на защитата, даде някои детайлности

" Ние няма да се откажем нито от Харков, нито от Донбас , нито от Павлоград, нито от Днепър. И дано всички международни анализатори даже да не разчитат на това ", сподели Володимир Зеленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР