Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че иска да сключи споразумения

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че иска да сключи споразумения
Коментари Харесай

Сефте: Украйна предлага договор за защита... на румънския език

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че желае да подписа съглашения със прилежащите страни, с цел да отбрани културата и езика на жителите от малцинствата.

Лидерът в Киев разгласи, че желанието му се отнася до всички прилежащи страни, които имат етнически малцинства в Украйна. Сайтът отбелязва, че за първи път украинското управление предлага подобен метод.

" От почитание към езиците на прилежащите нации се интересувам от сходно съглашение, желая да го подпиша с всички прилежащи страни. Интересуват ме Русия, Унгария, Полша, Румъния и така нататък Имаме доста проблеми от исторически темперамент, имаме доста малцинства, националности и това съглашение ще бъде задоволително за запазването на тези езици в нашата страна ", съобщи Зеленски по време на изявление с самостоятелни публицисти от Русия, излъчено в Телеграм.

През 2017 година някогашният украински президент Петро Порошенко обнародва закон, ограничителен преподаването на езиците на националните малцинства в учебните заведения в Украйна, който беше подложен на критика от Румъния и други европейски страни. Румънците са третата по величина етническа общественост в Украйна, наброяваща сред 400 и 500 хиляди души, сочат данни от този интервал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР