Украинският президент Володимир Зеленски обеща победа над Русия по време

...
Украинският президент Володимир Зеленски обеща победа над Русия по време
Коментари Харесай

От Буча Зеленски обеща победа над руското зло

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание победа над Русия по време на визитата си в Буча с няколко европейски водачи година, откакто съветските войски се изтеглиха от града, белязан от военни закононарушения, оповестява " Франс прес ".

" Битката за основаването на свободния свят се води на украинска земя. Ние сигурно ще победим. Руското зло ще падне, тъкмо тук, в Украйна, и няма да може да се издигне още веднъж ", акцентира той.

Зеленски беше съпроводен от президента на Молдова Мая Санду и министър председателите на Хърватия, Словения и Словакия.

Ескортирани от бойци в цялостно бойно снаряжение, държавните водачи сложиха свещи на гробове в града.

" По улиците на Буча светът видя съветското зло ", съобщи Зеленски и посочи, че украинците се борят против " най-голямата мощ против човечеството на нашето време ".

На собствен ред Санду увери, че съдружниците на Киев имат вяра в успеха на Украйна. " Призоваваме за правдивост, без правдивост в никакъв случай не може да има мир ", уточни тя и акцентира, че би трябвало да има огромни последици за закононарушенията против човечеството.

Премиерът на Словакия Едуард Хегер пък съобщи, че Украйна е Европа и би трябвало да бъде част от Европейски Съюз. " Ще имате нашата поддръжка, с цел да си върнете територията и свободата си ", увери той.

Отделно, в обществените мрежи Зеленски написа, че в града са починали над 1400 цивилни, в това число 37 деца.
 Путин награди съветската бригада, упрекната за военни закононарушения в Буча
Путин награди съветската бригада, упрекната за военни закононарушения в Буча

Путин вижда " героизъм " и им дава званието " гвардейци за отбраната на родината и държавните ползи "

" Повече от 175 души са открити в всеобщи гробове и стаи за мъчения. 9000 съветски военни закононарушения. 365 дни, откогато още веднъж е свободен украински град. Символ на зверствата на армията на страната окупатор. Никога няма да извиним. Ще накажем всеки причинител ", безапелационен бе той.

- град северозападно от Киев, на 31 март предходната година, малко повече от месец откакто президентът Владимир Путин подреди на войските си да нахлуят в Украйна.

На 2 април предходната година бяха открити телата на минимум 20 души в цивилни облекла, някои със завързани ръце на гърба, лежащи на улица в предградието на града.

Прокуратурата в Киев твърди, че съветските сили са умъртвили към 1400 цивилни към Буча.
 ISW: Изюм сподели, че Буча не е особеност
ISW: Изюм сподели, че Буча не е особеност

Украйна продължава с офанзивата си в Херсон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР