Украинският президент Володимир Зеленски написа в Туитър, че е имал

...
Украинският президент Володимир Зеленски написа в Туитър, че е имал
Коментари Харесай

Макрон и Зеленски обсъдиха отбранителните нужди на Украйна и възстановяването на енергийни съоръжения

Украинският президент Володимир Зеленски написа в " Туитър ", че е имал " извънредно значим и работлив диалог " с френския си сътрудник Еманюел Макрон за подсилването на украинските отбранителни способности и възобновяване на развалена енергийна инфраструктура, съобщи Ройтерс.

Зеленски не посочи защо са се споразумели двамата президенти, само че благодари на Макрон за неговата поддръжка от началото на съветската инвазия.

" Изключително значим и работлив диалог с френския президент Еманюел Макрон. Специфични решения за укрепване на отбранителните качества на Украйна. Специфични начинания за възобновяване на разрушена енергийна инфраструктура. Благодаря ти, приятелю, за твоята непоколебима поддръжка ", написа Зеленски в своето известие в " Туитър ".

Макрон, от своя страна, съобщи, че Франция ще помогне на Украйна да изкара зимата и да възвърне наранена от съветските удари водна и енергийна инфраструктура.

Френският президент добави, че страната му ще окаже поддръжка за укрепване на украинската противовъздушна защита и че той и Зеленски са се договорили за провеждането на интернационална конференция в Париж в поддръжка на украинските жители през зимата. Форумът, който ще се организира в средата на декември, има за цел и да набере поддръжка за Украйна от френски компании.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР