Украинският президент Володимир Зеленски каза снощи, че приветства изявленията направени

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза снощи, че приветства изявленията направени
Коментари Харесай

Зеленски приветства изявленията на Байдън и Си Дзинпин

Украинският президент Володимир Зеленски сподели нощес, че приветства изказванията направени от Съединени американски щати и Китай по време на срещата сред американския президент Джо Байдън и китайския му сътрудник Си Цзинпин в навечерието на форума на Г-20 за недопустимостта на заканите за приложимост на нуклеарно оръжие, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това е група от доста авторитетни страни. И през днешния ден в навечерието на срещата на върха към този момент бяха създали значими изказвания ", сподели украинският държавен глава по време на ежедневното си видеообръщение, споменавайки Г-20 като Г-19 за да подчертае, че не счита Русия за част от този дипломатически формат.

" В частност е значимо, че Съединени американски щати и Китай дружно акцентираха, че заканите за приложимост на нуклеарно оръжие са неприемливи. Всеки схваща към кого са ориентирани тези думи ", добави Зеленски.

По време на срещата си през вчерашния ден водачите на Съединени американски щати и Китай реализираха единодушие, че нуклеарна война не би трябвало в никакъв случай да бъде започвана и се оповестиха срещу заканите за приложимост на нуклеарно оръжие в Украйна, показва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР