Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че се е срещнал

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че се е срещнал
Коментари Харесай

Володимир Зеленски посети фронтовата линия, за да се срещне с морски пехотинци

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че се е срещнал с морски пехотинци на източната фронтова линия, с цел да им благодари за приноса им в битката против съветската инвазия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Видеозапис, оповестен онлайн, демонстрира по какъв начин Зеленски връчва награди на десетки мъже и дами във военни униформи по случай националния Ден на украинските морски пехотинци.

 

Президентът е посетил региона Угледар-Мариинка, където се водят яростни боеве, с цел да поздрави военнослужещите с Деня на морската пехота. " Наградих най-силните. Почетохме паметта на най-хубавите ", написа той в Телеграм канала си.

" Честит ден на морската пехота, на първо място на тези мощни мъже и дами, които са в една от местностите, в които се водят най-тежките боеве, само че която е и една от най-силните - Угледар-Маринка, намираща се в източната Донецка област ", сподели той.

Сраженията са яростни в Донецк, една от четирите области, за които Русия разгласи през септември, че са нейна територия, откакто организира " мним " референдум, както го назовават Украйна и нейните съдружници.

Зеленски връчи оценки на командирите на няколко елементи на морската пехота. Той съобщи, че украинското държавно управление ще сътвори профилиран корпус от морски пехотинци и даде обещание да даде нови оръжия и съоръжение.

 

Угледар е едно от най-спряганите посоки за нахлуване на украинската войска, защото при триумф би могъл да бъде пресечен сухопътният кулоар към Крим. Вчера съветските Телеграм канали означиха активизиране на Въоръжените сили на Украйна в региона на село Слаткое, източно от Угледар. Селото е ситуирано на 7-8 км от пътя, който свързва Донецк с Мариупол, и бе окупирани от съветските войски напролет на предходната година. На 14 май съветското министерство на защитата заяви, че е обезвредена " украинска диверсионно-разузнавателна група ", която се е пробвала да проникне в Сладкое. Украйна не удостовери тази информация.

Това не е първото посещаване на Зеленски в най-горещите точки на фронта. През март той беше в Бахмут, а през април - в Авдеевка.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР