Украинският президент Володимир Зеленски каза, че се е срещнал с

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че се е срещнал с
Коментари Харесай

Зеленски се среща с водещи финансисти на JP Morgan и други в Давос

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че се е срещнал с ръководители на JPMorgan , най-големият американски заемодател, и други огромни интернационалните вложители в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос във вторник, предава " Ройтерс ".

" За нас е значимо да притеглим частен капитал за възобновяване на Украйна. Надяваме се, че JP Morgan ще помогне за привличането на огромен брой световни вложители и корпорации в украинската стопанска система ", сподели Зеленски в приложението за известия Telegram.

Изпълнителният шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън, други висши ръководители на JPMorgan и висшето управление на BlackRock , Bridgewater Associates, Carlyle Group, Blackstone, Dell и ArcelorMittal взеха присъединяване в срещата, оповестиха от офиса на Зеленски.

Министерството на стопанската система сподели, че към 100 висши ръководители са се включили към срещата , която се е съсредоточила върху нуждата от привличане на повече частни вложения, с цел да помогне на Украйна да възвърне и модернизира стопанската система и инфраструктурата си, опустошени от съвсем две години война на Русия.

Икономиката на Украйна се показа по-добре от предстоящото предходната година, като формалните лица правят оценка растежа на брутния вътрешен артикул на към 5% през 2023 година след спад от 28,8% през 2022 година Правителството чака растеж на Брутният вътрешен продукт от 4,6% тази година.

По време на срещата Зеленски акцентира нуждата от създаване и използване на финансови принадлежности , съчетаващи частен и обществен капитал, се споделя в изказване на неговия кабинет.

Юлия Свириденко, първи вицепремиер и министър на стопанската система, сподели, че държавното управление е траяло икономическите промени, нужни за възстановяване на капиталовия климат и улеснение на правенето на бизнес макар нашествието на Русия.

Правителството в Киев също работи за разширение на военното обезпечаване за бизнеса и желае да укрепи в допълнение противовъздушната си защита, добави тя.
 Швейцария отпусна 1,5 милиарда франка в поддръжка на Украйна
Швейцария отпусна 1,5 милиарда франка в поддръжка на Украйна

Възстановяването след съветската експанзия е главен приоритет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР