Украинският президент Владимир Зеленский предложи размяна на затворници с Русия

...
Украинският президент Владимир Зеленский предложи размяна на затворници с Русия
Коментари Харесай

Зеленский предлага пълна размяна на затворници с Русия в обръщение към Г-20

Украинският президент Владимир Зеленский предложи замяна на пандизчии с Русия " всички за всички " по време на виртуалното си послание към водачите на Г-20 в Бали във вторник , съгласно стенограмата на изявлението му, предоставена от посолството на Украйна в Индонезия, съобщи CNN.

" Хиляди наши хора - военни и цивилни - са в съветски плен. Те са подложени на жестоки изтезания - това е всеобщо малтретиране... знаем поименно 11 000 деца, които са били принудително депортирани в Русия ", споделя Зеленский.

" Добавете към това стотици хиляди депортирани възрастни и ще видите каква филантропична злополука е провокирала съветската война. Добавете политическите пандизчии - украински жители, които са арестувани в Русия и на краткотрайно окупираната територия, по-специално в Крим. Трябва да освободим всички тези хора... би трябвало да се обединим в името на единствения реален модел за освобождение на пандизчии - " всички за всички ".

Предложението за замяна на пандизчии е една от 10-те области, които Зеленски очерта по време на речта си във вторник по отношение на пътя за преустановяване на войната. Те са:

Радиационна и нуклеарна сигурност
Продоволствена сигурност
Енергийна сигурност
Освобождаване на пандизчии и депортирани лица
Прилагане на Устава на Организация на обединените нации
Изтегляне на съветските войски и преустановяване на военните дейности
Правосъдие
Екоцид и запазване на околната среда
Предотвратяване на ескалация
Потвърждаване на края на войната

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР