Украинският посланик в Германия Андрий Мелник заяви, че се надява

...
Украинският посланик в Германия Андрий Мелник заяви, че се надява
Коментари Харесай

Украйна е дълбоко разочарована от доставките на оръжие от Германия

Украинският дипломат в Германия Андрий Мелник съобщи, че се надява Германия скоро да форсира доставката на оръжия за Украйна.

Той дефинира като " разочароваща " поддръжката, която Киев е получил до момента от Берлин.

Надяваме се, че държавното управление е на " светофар " и най-сетне ще натисне педала на газта, с цел да усили всеобщо както обсега, по този начин и темпото на доставките за Украйна, с цел да бъде отблъсната огромната съветска атака в Донбас, акцентира Мелник пред в. " Билд ".

По отношение на вероятното присъединение на Украйна към Европейския съюз, дипломатът призна, че процесът евентуално " ще отнеме години ".

Той посочи, че Киев не търси " задна малка врата ", а желае единствено " почтен развой ".

Очаква се немският канцлер Олаф Шолц да пътува за Украйна на 16 юни.

Преди дни " Шпигел " заяви, че макар изказванията на Шолц Германия към момента не е предала никакво тежко въоръжение на Украйна.

На 1 юни немският канцлер увери, че страната му ще достави на Украйна съвременни системи за противовъздушна защита IRIS-T, както и съвременна радарна станция и 12 самоходни артилерийски системи PzH 2000.

Според " Шпигел " обаче през последните няколко седмици в Киев са били трансферирани единствено аварийни елементи.

Германия дълго време поддържаше политика на недоставяне на оръжия на Украйна, само че я преразгледа след началото на военната интервенция на Русия на 24 февруари, запазвайки негласната възбрана за доставка на тежки оръжия .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР